Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Καταλανών μαθητών στη Βιβλιοθήκη


 

Με επιτυχία διεξήχθη κι ολοκληρώθηκε για 2η χρονιά το πρώτο στάδιο της σχολικής ανταλλαγής του Γυμνασίου Άμφισσας με το Institut Montgrí της Καταλωνίας (πρόσφατα αδελφοποιημένων Σχολείων).

Αντιπροσωπεία 7 μαθητριών με τις δυο εκπαιδευτικούς τους, ήλθαν στην Άμφισσα και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών -οικογενειών τους (11-16/3/ 2018).

Ξεναγήθηκαν σε Δελφούς, Γαλαξείδι και Άμφισσα, ανέπτυξαν δραστηριότητες, με τους μαθητές του Γυμνασίου και τους καθηγητές, έζησαν τη ζεστή φιλοξενία των αμφισσαϊκών σπιτιών απ’ τους συγκινητικά κινητοποιημένους γονείς,

της καθημερινότητας αλλά και του γλεντιού. Το πρωί της Παρασκευής γεμάτες όμορφα συναισθήματα κι εμπειρίες, έφυγαν για να συνεχίσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Από το Σχολείο εκφράζονται δημόσια ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας, τον Δήμο Δελφών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδιού, το ΚΠΕ Άμφισσας και τους γονείς των μαθητών μας που με τον τρόπο του ο καθένας συνέβαλαν στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος και την απόσπαση ευχαριστιών κι επαίνων από την αντιπροσωπεία που μας επισκέφθηκε.