Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών - κινητοποίηση
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Φίλοι συνδημότες,

η κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και στο νομό μας γενικότερα δεν έχει σταματημό. Μετά το νοσοκομείο, τα αστυνομική τμήματα, τα σχολεία και μια σειρά άλλων καίριων δομών, τώρα σειρά παίρνει το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, με βάση το πρόσφατο σχετικό ΦΕΚ που είδε το φως της δημοσιότητας, το Μουσείο, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Στάδιο των Δελφών θα είναι πλέον κλειστά κατά τη χειμερινή περίοδο κάθε Τρίτη λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης. Οι εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις από την διακοπή λειτουργίας κατά μία μέρα εβδομαδιαίως των χώρων αυτών στην επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία είναι αλυσιδωτές για όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας και προφανείς σε όλους μας.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή το μόνο όπλο που μας απομένει είναι η δυναμική και μαζική κινητοποίηση όλων μας, φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών και απλών πολιτών. Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι η συμμετοχή μας στην ειρηνική κινητοποίηση αύριο Τρίτη (πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου) στις 9:00π.μ. επί της Ε.Ο. Δελφών – Αθήνας, μπροστά στο Μουσείο Δελφών.

Για τη μετάβαση των συνδημοτών μας στο χώρο πραγματοποίησης της κινητοποίησης ο Δήμος Δελφών διαθέτει ένα λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (παιδική χαρά) στην Άμφισσα και ένα από το Δημαρχείο Ιτέας στις 8 το πρωί.

Λέμε όχι στη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας!

Απαιτούμε: Ούτε μία μέρα κλειστό το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών!

----------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος