Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ημερολόγιο 2021 Δήμου Δελφών - Ημερολόγιο 2021 Φίλοι Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2021

Πολλά είχαν γραφεί – ειπωθεί για το Ημερολόγιο 2021 του Δήμου Δελφών, αφιερωμένο στα 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση. Έκδοση προσεγμένη, με επιμέλεια συγκεντρωμένο υλικό, περιεκτική, μεθοδική κι αντιπροσωπευτική παράθεση προσώπων – γεγονότων, εξαιρετική εικονογράφηση που αναδεικνύει σύγχρονα κοσμήματα της περιοχής, όπως το Μουσείο Δαραδήμου στο Χρισσό, Μουσεία και μνημεία του τόπου, καλαίσθητη τυπογραφική μορφή! 

Γεγονότα, πολεμικά κυρίως, εναλλάσσονται με παρουσιάσεις σύντομες προσώπων που σημάδεψαν τον Αγώνα και συνέβαλαν στην απελευθέρωση. Αποσπάσματα κειμένων της Επανάστασης, ή συγγραφών κατοπινών γι’ αυτή εμπλουτίζουν τις αριστερές σελίδες του Ημερολογίου. Δεξιά οι 52 εβδομάδες του χρόνου με τις γιορτές κάθε μέρας του 2021. Όλα αυτά το καθιστούν εκλεκτό πρεσβευτή του τόπου μας για παραέξω προώθηση και προβολή κι αξιέπαινους τους συντελεστές της έκδοσης με όλη τη διαφορετικότητα – ποικιλία έργων και μόχθων τους. 

Η έκδοση, με το περιεχόμενο στο Ημερολόγιο υλικό, προσφέρεται και δίκαια θα λάβει και μια θέση σε Βιβλιοθήκες κ.α. και με την παρέλευση του συγκεκριμένου χρόνου. Μικροαντιρρήσεις- ενστάσεις για τη συμπερίληψη και κάποιων ‘‘σκοτεινών’’ προσώπων, ή την απουσία κάποιων άλλων, π.χ. του Γ. Καραϊσκάκη, ή του ιστορικού Σ. Τρικούπη, των Σουλιωτών, που έδρασαν στην περιοχή, η έλλειψη αρίθμησης των σελίδων με τα κείμενα και σελίδας Περιεχομένων, δεν μειώνουν καθόλου την αξία και τη σημασία του Ημερολογίου 2021 του Δήμου Δελφών, που κυκλοφορώντας, θα το χαρούν και θα ωφεληθούν πολλαπλά, συμπατριώτες και φίλοι! 

 

 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2021

Διακριτικό και φέτος συνεπές το Ημερολόγιο των Φίλων της ΔΒΑ κυκλοφορήθηκε για να θυμίζει στο πέρασμα του χρόνου, μορφές, ήθη κι έργα που προήγαγαν το Καλό, ανέδειξαν τον τόπο, παρακινούν στην έρευνα και συνιστούν υψηλά πρότυπα για τους επερχομένους. 

Πολυσυλλεκτικό στις περιεχόμενες μορφές, αντιπροσωπευτικό των περιόδων της 200χρονης ελεύθερης εθνικής ιστορικής διαδρομής: ’21-Βαλκανικοί πόλεμοι – Μικρασία- κατοχή Εθνική Αντίσταση και των χώρων: κοινωνία, θρησκεία, εμπόριο-ναυτιλία, Τέχνες και Γράμματα, απόδημοι! 

Ευγενείς κι αφανείς σταθεροί χορηγοί, μεράκι των Φίλων κι η ανεξάντλητη δεξαμενή των καταξιωμένων ανθρώπων του τόπου, κάνουν αυτή την αποτύπωση-περιπλάνηση, ένα ενδιαφέρον ταξίδι που εμπνέει και συνεχίζεται και το 2021.