Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας






1. Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 έγινε ανάγνωση βιβλίου με τίτλο: «Η Μαίρη πινέζα» από την εμψυχώτρια Δώρα Οικονόμου στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 17 παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Παράλληλα με την ανάγνωση γινόταν προβολή στον προτζέκτορα και ακουγόταν μουσική. Στη συνέχεια, τα παιδιά ζωγράφισαν τις πινέζες που κατασκεύασε και τους μοίρασε η εμψυχώτρια εμπνεόμενα από το θέμα του βιβλίου. 
2. Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Μονοκονδυλιές» με εμψυχώτριες τις: Μαρουσώ Παπανικολάου, Μαρία Χαντζή και Βίκυ Σωτηρίου στην αίθουσα Γιαγτζή του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν 18 παιδιά ηλικίας 5-13 ετών, με τη βοήθεια του προτζέκτορα προβλήθηκαν οι μονοκονδυλιές του Πικάσο, ενώ στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις δικές τους μονοκονδυλιές. Κατόπιν, διαβάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος» με τη συνοδεία μουσικής.
3. Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 ανάγνωση βιβλίου με τίτλο: «Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών» με εμψυχώτρια την Μαρία Χαντζή στο χώρο της βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 12 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Η εμψυχώτρια ντυμένη πειρατής με σεντούκι και χάρτη του θησαυρού παρέσυρε τα παιδιά στο κυνήγι του θησαυρού. Έγινε προβολή εικόνων από το βιβλίο με την συνοδεία μουσικής. Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδιά ένας θησαυρός σε πουγκάκι. 
4. Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Το πάρκο της γειτονιάς μου» με εμψυχωτές τις: Κατερίνα Γούλια, Μαρία Χαντζή και Βίκυ Σωτηρίου στο αλσύλλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, με την συμμετοχή 22 παιδιών ηλικίας 5-13 ετών. Τα παιδιά παρατήρησαν τον χώρο γύρω τους, κατέγραψαν αυτά που είδαν και επισήμαναν τις ελλείψεις που κατά την γνώμη τους υπήρχαν. Στην συνέχεια, χωρισμένα σε δύο ομάδες έπαιξαν παιχνίδια που βασίζονταν στην συνεργασία και την εμπιστοσύνη.
5. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Οι μεταναστεύσεις των ζώων» με εμψυχώτρια την Μαρία Χαντζή στη βιβλιοθήκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 15 παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τη μετανάστευση των ζώων και συμπλήρωσαν στο φύλλο εργασίας που τους δόθηκε τις διαδρομές που ακολουθούν τα ζώα. Στο τέλος η Μαρία διάβασε το παραμύθι «Που πας χελωνάκι».
6. Την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Τα μονοπάτια των βιβλίων» με εμψυχώτριες τις: Μαρία Μαρτίνου, Μαρία Χαντζή, Μαρουσώ Παπανικολάου και Μαίρη Κοκμοτού, με την συμμετοχή 22 παιδιών ηλικίας 6-13 ετών. Τα παιδιά αφού ξεφύλλισαν τα καινούργια βιβλία που επιλέχτηκαν για το παιχνίδι χωρισμένα σε ομάδες και με την βοήθεια των εθελοντών έπαιξαν το παιχνίδι. Στη νικήτρια ομάδα θα δοθεί δώρο.
Στο τέλος των εκδηλώσεων μοιράζονται αναμνηστικά καπέλα και σελιδοδείκτες.