Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έκθεση Κεραμικής "Δελφοί"


                    

           

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος 
 και 
η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, 
την οποία απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος, συνδιοργανώνουν στο
 Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών 
την 4η έκθεση κεραμικής από
 20/5/2017 έως 10/7/2017.
         
            Οι Δελφοί, ως ο ομφαλός της γης και ως το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου ελληνισμού έδωσαν στην Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" την ιδέα να διοργανώσει, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2017, την έκθεση αυτή με θέμα "Δελφοί".
  Τριάντα Έλληνες και ξένοι Κεραμίστες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, εμπνεόμενοι απ' αυτόν τον ιερό τόπο των μύθων. Τα εκθέματα, με διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
    Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Γιώργος Γκοτσόπουλος, Βούλα Γουνελά, Βούλα Δασκαλοπούλου, Βάσσος Δημητρίου (Κύπρος), Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Κερασιώτη, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Μαριλένα Λιβιεράτου, Χριστίνα Μόραλη, Δώρα Μόρφη, Λίλη Μπακογιάννη, Χαρά Μπαχαρίου, Χρυσάνθη Νόττα, Γωγώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Αγγελική Πολίτη, Φοίβος Πουλτσιάκης, Κλεάνθη Ρεβύθη, Νίκος Σκλαβενίτης, Βασιλική Φράγκου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά, Adam Csaba Szabo (Ουγγαρία), Kadir Erturk (Τουρκία), Martin  McWilliam (Γερμανία), Rafa Pérez (Ισπανία), Velimir Vukicevic (Σερβία).
         
    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 14:00. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου. Η είσοδος την ημέρα των εγκαινίων στο χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν.

Χορηγοί  έκθεσης:      -  Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης
                                -  Χαρτοποιία Elite
                                -  Coffee Island
                                -  Πολυχώρος Επίκεντρο


Χορηγοί    επικοινωνίας - Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ
                                    - gnomip.gr

Πληροφορίες: Μαριλένα Λιβιεράτου 6977173435                               Ηλίας Χριστόπουλος 6972725077