Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Νύχτα των Στοιχειών 2018
Από το 1995 στην Άμφισσα και κάθε χρόνο, τις τελευταίες μέρες της Αποκριάς γίνεται η αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών». Αναβιώνουμε  το μύθο του ταμπάκη Κωσταντή ο οποίος στοίχειωσε στα ταμπάκικα κοντά  στην πηγή της  Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε  νεκρή από ένα φοβερό κεραυνό.…

         Πρόκειται επί της ουσίας για την κορύφωση ενός διήμερου εκδηλώσεων που ξεκινά την Παρασκευή το βράδυ στη Χάρμαινα με μουσική, φαγητό, ποτό, κέφι και χορό, τις πρώτες μεταμφιέσεις και το ξύπνημα του Κωνσταντή… και κορυφώνεται την άλλη μέρα Σάββατο το βράδυ όταν ως θρυλικό στοιχειό της Χάρμαινας πια και προστάτης των ταμπάκηδων κατά την παράδοση, κατεβαίνει από τα γραφικά σκαλάκια του Αϊ Νικόλα για να αναμετρηθεί μέχρι έσχατων με τα στοιχειά άλλων πηγών, της Τέχολης και του Γκυριζιού, συνοδευόμενο από εκατοντάδες αλλόκοτα πλάσματα, αράπηδες, νεράιδες, ξυλένιους, αχυρένιους, ντεβέτσκες και μποτσνάκδες που ξεχύνονται στα δρομάκια της πόλης για ένα γλέντι μέχρι πρωίας.    

        Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν την 
Παρασκευή 16 και τοΣάββατο 17 Φεβρουαρίου


Χρηματοδοτούνται από το Δήμο Δελφών και την Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας ενώ   διοργανώνονται από το Εικαστικό Εργαστήρι  Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας. Η εξελικτική  πορεία όμως της εκδήλωσης  που μέχρι τώρα ήταν μεγάλη οφείλεται κυρίως σε εσάς, τους φίλους εθελοντές, που με την συμμετοχή σας, σχεδιάζεται κάθε χρόνο, καλύπτονται οργανωτικές ανάγκες, πλαισιώνεται η εκδήλωση και αποκτά μια μοναδική δυναμική που πάντα μας βοηθά να συνεχίζουμε μαζί…


       Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο επιδίωξη μας όπως πάντα είναι η «Νύχτα των Στοιχειών» να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συνεργατών. Παλαιότερων, που η εμπειρία τους είναι πάντα πολύτιμη και νέων, που οι φρέσκιες ιδέες τους θα δώσουν νέα στοιχεία και ολοκαίνουργιο χρώμα στην εκδήλωση.

        Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας περιμένουμε  κοντά μας για να μας μείνει αξέχαστη «Η Νύχτα των Στοιχειών»!!!

    Για τις ανάγκες της εκδήλωσης και κυρίως για όσους επιθυμούν να ενημερώνονται  
δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος στη διεύθυνση:  www.harmaina.gr

    Όσοι από τους φίλους της εκδήλωσης επιθυμούν να λάβουν μέρος στην οργάνωση του διημέρου , συνδράμοντας στο έργο της οργανωτικής επιτροπής, μπορούν να το δηλώσουν  στο facebook στο λογαριασμό με το όνομα: «Η νύχτα των στοιχειών Άμφισσα», είτε στο Εικαστικό Εργαστήρι (Σταλλού & Θόαντος τηλ: 22650.79264).

    Φέτος μετά από έντονο προβληματισμό αποφασίστηκε οι στολές να ενοικιάζονται αντί του συμβολικού ποσού των 3€. Οι στολές θα δίνονται όπως κάθε χρόνο από το Εικαστικό Εργαστήρι από την  Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου και κάθε ημέρα πρωί 11.00 με 13.00 και απόγευμα 18.00 με 20.00.

                          Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

                        Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ