Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση του βιβλίου "Όταν γεννιέσαι τρεις φορές"Οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και το Βιβλιοπωλείο «Αναζήτηση»  σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη:
«Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνωνδώρο ζωής»
την Τετάρτη4 Μαρτίου 2020, στις 7:00 μμ, στην ΑΜΦΙΣΣΑ, στο Δημαρχείο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. 

Συντονιστής παρουσίασης: Δημήτρης Παλούκης, φιλόλογος - συγγραφέας.
Ομιλητές
Ø Θεόδωρος Κατσαρός, φαρμακοποιός, πρόεδρος νεφροπαθώνμεταμοσχευμένων Φωκίδας.
Ø Νικόλαος Αντωνακόπουλος, μαιευτήραςγυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών και ακαδημαϊκός υπότροφος του ΕΚΠΑ.
Ø Βασίλης Παναρίτης, ακτινοδιαγνώστης ιατρός, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
Ø Παναγιώτης (Τάκης) Μέγκος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών.

Αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η Νάνσυ Ζαχαροπούλουφιλόλογος, κοινωνική ανθρωπολόγος/λαογράφος.

Την συζήτηση θα κλείσει με σύντομη παρέμβαση ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, π. Βουλευτής και Υπουργός, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού 2 φορές.

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ»
Η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958, τα ξημερώματα, σε μαιευτήριο στο Αγρίνιο, όπου πήγε από τον Αστακό για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό.
Για τρίτη φορά ξαναγεννήθηκα στις 3 Νοέμβρη του 2011, στο δημόσιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν η μάνα μιας νέας γυναίκας δώρισε για μεταμόσχευση το νεφρό κι άλλα όργανα της νεκρής κόρης της, δίνοντας ζωή σεμένα κι άλλους επτά σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας.
Οι τρεις αυτές γεννήσεις μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια πολυτάραχη αλλά τελικά ωραία και συναρπαστική ζωή

O Δημήτρης Στρατούλης στέλνει ένα μήνυμα σε όσους και όσες πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, στις οικογένειες και στους φίλους τους«όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα» και «όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή». Πιστεύει πως αυτά δεν είναι μόνο «ωραία» και «μεγάλα» λόγιαΌταν βρίσκουμε μπροστά μας το θηρίο της αρρώστιας, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να δίνουμε τη μάχη για «να γυρίσουμε το παιχνίδι» και «να φάμε το θηρίο, πριν μας φάει αυτό».

Ένα βιβλίο για τη χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμου δώρου ζωής.