Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Εθνική Βιβλιοθήκη Της Ελλάδος - Ιστορίες για τα Χριστούγεννα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

 Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022. 

  «Ο Καρυοθραύστης» του Ε.Τ.Α. Χόφμαν (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016) ζωντανεύει με την ανάγνωση της Νατάσας Εξηνταβελώνη 

ενώ ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μάς συστήνει το βιβλίο του «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης» (Εκδόσεις Πατάκη, 2012), διαβάζοντάς το ο ίδιος

Με τη συγκινητική ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει και πάλι φέτος «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011). 

 Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται γιακόμα μια χρονιάμε μικρούς και μεγάλους αναγνώστεςτην ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια...νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Η Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Oscar Wilde  (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014).

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει απολαυστικά   το βιβλίο «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» του Ευγένιου Τριβιζά  (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012). 

Η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία«Τα Μεσολογγίτικα Χριστούγεννα» της Πηνελόπης Δέλτα από τα «Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα  Ελλήνων Συγγραφέων» (Εκδόσεις Gutenberg).