Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι Άμφισσας
Αγαπητοί  φίλοι,
Ο Δήμος Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, η Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών
διοργανώνουν και φέτος τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις για την πόλη της Άμφισσας, οι οποίες ξεκινώντας από τις 28 Φεβρουαρίου 2016 θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς 13 Μαρτίου 2016, με την αναβίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου».  Για μία ακόμη χρονιά οι εκδηλώσεις θα δώσουν καρναβαλικό αέρα και εορταστική διάθεση σε όλους
  • Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» με γρίφους, ερωτήσεις για την πόλη, αμέτρητα ομαδικά παιχνίδια και πολύ χορό θα κρατήσει σε εγρήγορση όλη τη νεολαία της πόλης ηλικίας 10-18 ετών.
  • Η «Οδύσσεια», το παιχνίδι ενηλίκων, όπως πάντα από το πρωί της προτελευταίας Κυριακής των Αποκριών, 6 Μαρτίου 2016, θα διασκεδάσει όλη την πόλη και θα αναστατώσει τις ομάδες των καρναβαλιστών  με  γρίφους και παιχνίδια.
  • Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016, από τις 19.30 και μέσα στα γραφικά σοκάκια της Χάρμαινας, θα αναμένουμε το θρύλο του Στοιχειού σε ένα μυστηριακό δρώμενο με συνοδεία μουσικής, ποτού και φαγητού. Το Σάββατο της Αποκριάς, 12 Μαρτίου 2016, με πίπιζες, νταούλια και την μεγάλη πομπή των δερματοφόρων θα πραγματοποιηθεί η θρυλική αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών», η αναβίωση δηλαδή του μύθου του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε στα Ταμπάκικα, κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από φοβερό κεραυνό.
                            Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο  Δημήτρης Αποστόλου
 
Την βραδιά θα ολοκληρώσει η συναυλία του ανοιχτού μουσικού συνόλου SAZMANORKESTAR στις 21.30 στην Πλατεία Ησαΐα με βαλκανικές μελωδίες και ήχους από χάλκινα να δίνουν το ρυθμό.
  • Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ο παλμός του καρναβαλιού θα χτυπά για μία ακόμη χρονιά στην Άμφισσα! Δίνουμε ραντεβού στην Λεωφόρο Σαλώνων και την Πλατεία Ησαΐα για να απολαύσουμε το μοναδικό «Αμφισσιώτικο Κομιτάτο» με παρέλαση αρμάτων από τους Σαλωνίτες Καρναβαλιστές, καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και πολλές εκπλήξεις!
Και το κέφι στην πλατεία θα απογειωθεί με την μουσική συναυλία του συγκροτήματος KINGS!
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις και την επίσκεψή σας στην πόλη της Άμφισσας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 2265079144,    6936699343, 6936769863 ή στην σελίδα μας στο Facebook “Καρναβάλι στην Άμφισσα – Αμφισσιώτικο Κομιτάτο”.

      Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας                                 Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Άμφισσας
          Αγγελόπουλος Αριστείδης                                               Νίκος  Βενετσάνης