Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Αναδρομική έκθεση Ζωγραφικής Ευθυμίου Λαζογεώργου

 

Συμπολίτης αγαπητός και φίλος ο Ευθύμιος Λαζογεώργος μας έλεγε από χρόνια ότι δραστηριοποιείται και στη ζωγραφική, αλλά σε Έκθεση, δεν προχωρούσε. Με αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, σήμανε η ώρα της παρουσίασης στο κοινό των έργων του. Τριάντα δύο Πίνακες, καρποί μιας πάνω από 20 χρόνια περιόδου, έδωσαν χρώμα  και ζεστά συναισθήματα στο χώρο, αποσπώντας επαινετικά σχόλια κι ευνοϊκή κριτική.

Απ’ τις επιρροές των  μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήριο Άμφισσας, των παλαιότερων πινάκων, προχωρώντας ο ζωγράφος ανοίγεται στην παραστατική ζωγραφική με τοπία και νεκρές φύσεις όπου τα χρώματα, η συμμετρία των γραμμών στις συνθέσεις οι ευρηματικοί τίτλοι των έργων, γεννούν ένα αξιόλογο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι αφομοιωμένες επιρροές απ’ τον Χαράλαμπο Στέφο δείχνουν τη συνέχεια κι ανθεκτικότητα σε έμπνευση – πρότυπα που εξακολουθεί να προσφέρει το ρουμελιώτικο τοπίο, ο τόπος!


Οι ευχές στο ζωγράφο για δημιουργική ανοδική συνέχεια και στο ΠΚΦ, να δραστηριοποιείται έτσι αξιοθαύμαστα στηρίζοντας κι αναδεικνύοντας και τους ντόπιους καλλιτέχνες, είναι η συμπύκνωση των πολύ θετικών εντυπώσεων που αποκομίσαμε επισκεπτόμενοι την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Ευθυμίου Λαζογεώργου.

Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας 10/2 – 18/2/2024